Benefičný koncert v štýle klasiky, punku a hardcore sa vydaril

12. decembra navštívil našu ZO ÚNSS Čadca mladý hudobník a občiansky aktivista Marián Lehotský, aby odovzdal do rúk predsedníčky ZO Čadca výťažok zo vstupného z dvoch hudobných večerov, ktoré nezištne zorganizoval spolu so svojimi priateľmi v prospech čadčianskej Základnej organizácie Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Prvý koncert sa uskutočnil 3. decembra 2011, keď v súkromnom kultúrnom klube Deja vu v Čadci vystúpili mladí sólisti a hlavní iniciátori benefičného koncertu Marián Lehotský, Ondrej Priehoda a Marek Kubala. V podaní týchto umelcov prešlo publikum exkurzom hudby od klasickej barokovej hudby, cez ľudovú hudbu z Peru a Bolívie, tango, flamengo, salsa až po jazzové covery populárnych českých pesničiek. Príjemný večer zakončili naši talentovaní hudobníci bonusom, dvoma vianočnými koledami v pozoruhodnom gitarovo-husľovom prevedení.

V nasledujúcom koncerte, ktorý sa uskutočnil 12. decembra už naši hudobníci riadne „pritvrdili“, keď sa celým Deja vu ozývali tóny rocku, punku a hardcoru v pôsobivom aranžmáne s husľovým sprievodom. Publiku sa predstavili dve skupiny: ILÚZIA a IN HEART a obe boli za skvelý výkon, ale aj za ušľachtilé zorganizované podujatie odmenené zaslúženým potleskom.

Nebolo to po prvý raz, kedy títo umelci takýmto spôsobom vyjadrili svoj vzťah k handicapovaným ľuďom a určite nie posledný, ako potvrdil M. Lehotský, pretože ich životnou filozofiou je aspoň trochu napomôcť k zlepšeniu postavenia zdravotne postihnutých v spoločnosti.

Tieto myšlienky ocenila pri preberaní finančného daru predsedníčka ZO L. Oravcová: „veľmi si ceníme, že celú túto akciu zorganizovali a podporili mladí ľudia a ukázali, že sú veľmi vnímaví a že nie sú ľahostajní k ľuďom s handicapom“.

Výbor ZO Čadca úprimne ďakuje za finančný dar organizátorom koncertu, ako aj všetkým, ktorý svojím finančným príspevkom podporili naše občianske združenie počas hudobného večera.