Relaxovali sme v Lúčkach

Keďže životný štýl v dnešnom uponáhľanom svete neprospieva nikomu z nás, výbor čadčianskej ZO sa rozhodol zorganizovať pre svojich členov relaxačno-rehabilitačný pobyt zameraný na regeneráciu fyzických síl a duševnej pohody.

Po dvoch predchádzajúcich rokoch, keď sme spoznávali krásu a históriu slovenských hradov, sme za miesto oddychu zvolili kúpele s dlhoročnou tradíciou v Lúčkach.

Ráno 29. júla sme sa stretli na čadčianskej železničnej stanici a vyrazili sme za zdravím a pohodou. V Žiline sa nás na chvíľku začali zmocňovať obavy, lebo vlak, ktorým sme mali cestovať do Ružomberka, trošku meškal. Našťastie autobus z Ružomberka do Lúčok sme stihli, takže sme boli presne podľa plánu o pol jedenástej na mieste určenia. Lúčky nás prekvapili vkusnou kvetinovou výzdobou a dôkladne upraveným okolím.

Náš wellness pobyt sa začal v sedacom bazéne s termálnou železitou vodou. Sedací bazén sme striedali s bazénom s chladnejšou vodou, kde sme si užívali dokonalú masáž, ktorú zabezpečovalo množstvo podvodných masážnych trysiek.

Vyšantili sme sa vo vodnom víre, čo je mohutný točivý prúd vody, ktorý nás prekvapil svojou silou. Prialo nám počasie, takže relax vo vode v týchto letných dňoch nám padol dobre.

Tri hodiny, ktoré sme si užili, nám ubehli veľmi rýchlo, no bolo sa treba vybrať na spiatočnú cestu. Čas do príchodu autobusu sme strávili v príjemnej kúpeľnej reštaurácii a prechádzkou po areáli kúpeľov. Sprievodcu nám robil náš člen Milan Zóň, ktorý je v Lúčkach ako doma. Cesta domov nám ubehla rýchlo a príjemne unavení s dobrým pocitom, že sme niečo urobili pre svoje telo, ale aj dušu, sme sa okolo šiestej podvečer lúčili na čadčianskej stanici s tým, že si chceme takýto výlet zopakovať.