U Drevorubača ako doma

Po veľmi kladnej odozve z minulého roka čadčianska základná organizácia opäť zorganizovala pre svojich členov grilovačku. Účasť bola aj napriek veľmi chladnému počasiu výborná, viac než päťdesiatpercentná.

Stretli sme sa tak ako minulý rok v Penzióne Drevorubač v Oščadnici, kde nám vytvorila domácke prostredie majiteľka penziónu pani Lapihúsková.

Úvod nášho stretnutia sme poňali osvetovejšie, keď s prednáškou vystúpila Erika Kanátová, vedúca žilinského Krajského strediska. Svoje vystúpenie venovala prezentácii kompenzačných pomôcok, o ktorých sme síce už dosť počuli, ale teraz sme mali možnosť si ich aj vyskúšať. Najväčšiu odozvu vzbudili farebné filtre pre slabozrakých a elektronický lokátor pre nevidiacich, zapojili sme sa aj do testovania snímačov kariet Fi Contal.

Po zaujímavej prednáške nasledovali už len samé príjemné veci: grilované špeciality, ktoré pre nás pripravil „grilmajster“ z Drevorubača, a ocenili sme aj skvelé koláčiky, ktoré nám venovala pani Lapihúsková a naša členka Oľga Verná. O náladu sa nám staral Kysucký prameň, ktorý nesklamal ani napriek svojmu nabitému programu. Veď jeho členovia Karol Časnocha a Danka Bartošová prišli medzi nás po celonočnom cestovaní, keď sa vrátili z českého Písku, kde mali so svojím súborom vystúpenie.

Bol to príjemne strávený deň, opäť sme sa stretli, porozprávali sa, podozvedali sa veľa nového a už teraz sa tešíme na nejaké ďalšie spoločné podujatie.

U Drevorubača ako doma
U Drevorubača ako doma