Navštívili sme Tatry

Po minuloročných spoznávaniach historických hradov a relaxačno-rehabilitačných pobytoch pripravil tento rok výbor základnej organizácie dvojdňové turistické spoznávanie Vysokých Tatier.

Ráno 13. júla sme sa stretli na čadčianskej železničnej stanici a vyrazili sme vlakom do Starého Smokovca, kde sme sa ubytovali v penzióne „A1 štart“ Slovenského sánkarského zväzu. Po krátkom oddychu sme vyrazili na Štrbské pleso, ktoré patrí počas celého roka k najvyhľadávanejším turistickým centrám vo Vysokých Tatrách. Počasie nám prialo, tak sme si pozreli skokanské mostíky a náučným turistickým chodníkom sme prešli okolo Štrbského plesa.

Okolo jazera vedie zhruba 2,25-kilometrový chodník a z informačných tabúľ umiestnených na brehu jazera sme sa dozvedeli viac o faune a flóre tatranskej prírody. Okolo jazera sa nachádza aj kyslíková dráha s prekážkami, na ktorých je možné si zacvičiť.

Večerný program sme si spríjemnili grilovaním a navštívila nás aj bývalá slovenská olympionička v sánkovaní Marienka Jasenčáková, ktorá sa teraz venuje chôdzi so špeciálnymi palicami – Nordic Walking. Je to severská chôdza, ktorá je ozdravnou športovou aktivitou, pri ktorej zapojíte až 90 % svalov celého tela. V krátkej ukážke nám predviedla chôdzu s palicami a samozrejme, že sme si to vyskúšali aj my.

Druhý deň sme išli spoznávať Tatranskú Lomnicu, kde sme navštívili Múzeum Tatranského národného parku. Toto múzeum patrí k najvyhľadávanejším inštitúciám svojho druhu na Slovensku. Oboznamuje návštevníkov s charakterom tatranskej prírody, s jej ochranou a s dejinami osídľovania a sprístupňovania Tatier.

Po návrate do Starého Smokovca sme si ešte v zasadačke penziónu posedeli pri kávičke a zhodnotili sme pobyt v Tatrách. Všetci boli spokojní a pochválili sa suvenírmi, ktoré si kúpili ako spomienku na pekne strávené dva dni.

Členovia ZO ÚNSS Čadca na turistickom výlete vo Vysokých Tatrách
Členovia ZO ÚNSS Čadca na turistickom výlete vo Vysokých Tatrách
Štrbské pleso
Štrbské pleso
Tatranská Lomnica
Tatranská Lomnica