Pripomenuli sme si Deň nevidiacich

Čadčianska základná organizácia zorganizovala pri príležitosti Svetového dňa bielej palice a Dňa nevidiacich 15. novembra slávnostnú schôdzu v Dome kultúry v Čadci. Krátko po desiatej sa členom a hosťom prihovorila predsedníčka ZO Lýdia Oravcová, slávnostnú atmosféru navodili kultúrnym programom študenti z Gymnázia J. M. Hurbana z Čadce a po ich vystúpení sa ujali slova vzácni hostia. Na úvod informoval zástupca primátora František Prívara o aktivitách vedenia mesta vedúcich k zlepšeniu podmienok pre svojich občanov. Členov ZO zvlášť potešila informácia o väčšom počte lepšie osvetlených priechodov pre chodcov a snahe mesta ozvučiť dôležité križovatky.

Potom sa ujal slova náčelník Mestskej polície v Čadci František Linet, ktorý vystúpil s prednáškou zameranou na prevenciu kriminality páchanej na senioroch, ktorá vyvolala živú diskusiu. Aj niektorí členovia ZO sa už stretli s nekalými praktikami rôznych nepoctivých podomových predajcov či podozrivými pokusmi o zmenu dodávateľa elektrickej energie. Aj na základe týchto podnetov náčelník čadčianskej polície nešetril radami, ako má v takýchto prípadoch zrakovo postihnutý reagovať.

Členom sa prihovorila aj vedúca krajského strediska zo Žiliny Erika Kanátová. Predviedla nové kompenzačné pomôcky a v krátkosti poinformovala o aktuálnych aktivitách strediska. K najdôležitejším (popri tých základných) určite patrí preventívne vyšetrenie očí u predškolákov a načítavanie regionálnej tlače.

Pohodovú atmosféru potom rozprúdila heligonkárska skupina Milana Chabroňa, ktorá rozospievala viacerých členov.

Slávnostné posedenie pri príležitosti Dňa nevidiacich
Slávnostné posedenie pri príležitosti Dňa nevidiacich
Pozvaní hostia
Pozvaní hostia
Kultúrny program v podaní študentov gymnázia v Čadci
Kultúrny program v podaní študentov gymnázia v Čadci