Chcem chodiť sám

Po veľmi kladnej odozve z minulého roka čadčianska základná organizácia ÚNSS zorganizovala s finančnou podporou mesta Turzovka pre svojich členov grilovačku. Tentokrát ju spojila s nácvikom samostatného pohybu s bielou palicou a priestorovej orientácie v prírode.

Organizátorov potešila účasť – bola už tradične výborná, navyše prialo aj slnečné počasie.

Členovia ZO sa stretli v príjemnom prostredí v prírode situovaného Penziónu Drevorubač v Oščadnici, kde im predsedníčka základnej organizácie Lýdia Oravcová – skúsená používateľka bielej palice – prezentovala základné úkony orientácie v mikro a makropriestore a zásady pohybu so sprievodcom a s bielou palicou v neznámom prostredí, čo ocenili hlavne noví členovia. Niektorí nevidiaci, ale aj odvážlivci z radov vidiacich si v teréne vyskúšali chôdzu s bielou palicou. Po tejto praktickej časti prebehla diskusia na aktuálne témy, pričom najväčší záujem vzbudili informácie o novelizovanom zákone o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia.

Po zaujímavých prednáškach nasledovali už len samé príjemné veci: grilované špeciality, ktoré pripravil „grilmajster“ z Drevorubača, a špeciality, ktorými podporila toto podujatie cukráreň Meggi.

Srdečná vďaka patrí mestu Turzovka, a to za poskytnutý grant na zrealizovanie projektu Chcem chodiť sám, vďaka ktorému sa mali možnosť stretnúť ľudia s podobným osudom, porozprávať sa a podozvedať sa veľa nového. Už teraz sa tešíme na nejaké ďalšie spoločné stretnutie.

Chcem chodiť sám
Chcem chodiť sám
Chcem chodiť sám
Chcem chodiť sám
Chcem chodiť sám
Chcem chodiť sám