Bizónie mäso nám nechutilo

Apríl sme v čadčianskej ZO venovali zápoleniu v ovládaní bodiek – opäť sme zorganizovali okresné kolo v čítaní a písaní Braillovho písma. Súťažilo sa v dvoch disciplínach: v čítaní braillovského textu a v písaní na mechanickom písacom stroji, pričom na obe sme mali 3 minúty.

Krátko po deviatej sme začali čítacou časťou, v ktorej Lýdia Oravcová, žiaľ, svoje vlaňajšie prvenstvo neobhájila. Tento rok sa musela uspokojiť s druhým miestom. Predbehol ju dobre pripravený Marián Kováč. Na treťom mieste s miernym odstupom sa umiestnil Peter Halada.

Súťažný text z oblasti amerických prérií sme vyhodnotili ako zaujímavý, a aj keď niektoré slová zašifrované do bodiek nás zľahka potrápili, takmer všetci sme sa kopli na rozdrvenom bizóňom mäse. Nakoniec sme však čítanie úspešne zvládli všetci.

Pri písaní na písacom stroji najviac čistých úderov zaznamenal Majo Kováč, na rebríčku sa ocitol pred Lýdiou Oravcovou a Petrom Haladom.

Voľný čas, kým sme sa dostali na rad v súťažení, sme si krátili rozhovormi. Podozvedali sme sa, ako sa darí v súkromnej masérskej praxi Stanovi Kupkovi a Milade Tatarkovej, ale prebrali sme aj plány na naše najbližšie podujatia. Organizátori súťaže si pochvaľovali expresné dodanie súťažných textov z Bratislavy.

Strávili sme príjemné tri hodiny, počas ktorých sme sa zabavili, niečo nové podozvedali a už teraz sa tešíme na ďalší ročník našej súťaže.