Grilovali sme s našimi najmenšími

Po veľmi kladnej odozve z vlaňajška zorganizovala čadčianska základná organizácia ÚNSS aj tento rok pre svojich členov grilovačku. Témou boli praktické ukážky chôdze so sprievodcom.

Organizátorov potešila účasť – bola už tradične výborná, priazeň počasia – svitol krásny slnečný deň a možnosť opäť sa stretnúť v príjemnom prostredí v prírode situovaného Penziónu Drevorubač v Oščadnici. Predsedníčka základnej organizácie Lýdia Oravcová, skúsená používateľka bielej palice, prezentovala našim členom zásady pohybu so sprievodcom a s bielou palicou v neznámom prostredí, čo ocenili hlavne nováčikovia. Veľmi nás potešila prítomnosť našich najmenších členov, ktorí spolu so svojimi mamičkami prišli na takéto podujatie po prvýkrát. Treba povedať, že boli veľmi príjemným oživením tejto obľúbenej akcie. Rovnako potešila aj návšteva vedúcej KS Žilina Eriky Kanátovej, ktorej sme nedali vydýchnuť – dobrých rád nie je nikdy dosť a problémov, ktoré treba riešiť, je stále veľa.

Po zaujímavých prednáškach nasledovali už len samé lahôdky: grilované špeciality, ktoré nám pripravil grilmajster z Drevorubača, sladké pochúťky vlastnej výroby, ktoré priniesli mamičky, a živá hudba, ktorou nás zabávali naši členovia Jenojankovci.

Ľudia s podobným osudom mali možnosť stretnúť a porozprávať sa, naučiť sa špecifické spôsoby potrebné pri vykonávaní niektorých činností a podozvedať sa veľa nového. Slovom, vydarené podujatie, čo poviete?

Členovia si zaspievali pri heligónke
Fotografia: Členovia si zaspievali pri heligónke
Grilovanie v prírode pri penzióne Drevorubač
Fotografia: Grilovanie v prírode pri penzióne Drevorubač
Poďakovanie predsedníčke p. Oravcovej od najmladších členov našej ZO
Fotografia: Poďakovanie predsedníčke p. Oravcovej od najmladších členov našej ZO
Pochutnali sme si na špecialitách grilmajstra
Fotografia: Pochutnali sme si na špecialitách grilmajstra
Ukážka priestorovej orientácie členom ZO a ich sprievodcom
Fotografia: Ukážka priestorovej orientácie členom ZO a ich sprievodcom