Na Mikuláša s Mikulášom

Koniec roka sme si v čadčianskej ZO vyhradili pre našich najmenších členov. V piatok 6. decembra sa dvadsaťčlenná skupina detí so svojimi rodičmi zababušila od hlavy po päty a presunula do ľadovej MM Arény v blízkom Krásne nad Kysucou, ktorú nám sponzorsky poskytli majitelia Martykánovci.

Kto by odolal korčuliam, všetkým možným korčuliarskym pomôckam a celej ľadovej ploche len pre seba? Samozrejme, nik, preto túto možnosť bez zbytočného otáľania všetci dosýta využili. Po krátkom čase sa ku skupinke našich detí pripojil ešte jeden netradičný korčuliar – samotný Mikuláš. Medzi nami, dokonale zapadol. Poriadne si zakorčuľoval, tých najmenších ponosil na rukách, s niektorými dokonca spravil pár piruet. Napokon vymenil každý malý korčuliar básničku za štedrý mikulášsky balíček a čestný mikulášsky diplom za spoločné korčuľovanie.

Po športových výkonoch sa čadčianska výprava venovala zábave a hrám v detskom kútiku, mamičky si túto chvíľku oddychu ukradli na vzájomné rozhovory. Určite si od posledného spoločného stretnutia v Starej Bystrici mali čo povedať.

Na záver potešila nečakaná, ale o to milšia návšteva. Predsedníčka našej partnerskej organizácie Zväzu postihnutých civilizačnými chorobami (ZPCCH) Gitka Ďurišová prezradila, že Mikuláš prijal pozvanie aj k nim, a to na 8. decembra do Čadce.

Nuž, stretnúť Mikuláša na korčuliach nie je bežná vec. Deti so svojimi rodičmi si ho s vďakou užili. Bolo to skutočne vydarené podujatie. Organizátori zo ZO Čadca úprimne ďakujú našim priateľom Martykánovcom z MM Arény za ich ústretovosť a veľkorysosť.

Bola to veru poriadna korčuľovačka! Presvedčte sa sami!

Plagát Mikuláš s ÚNSS Čadca
Fotografia: Plagát Mikuláš s ÚNSS Čadca
Mikuláš odovzdáva darčeky na ľade
Fotografia: Mikuláš odovzdáva darčeky na ľade
Mikuláš odovzdáva darčeky na ľade
Fotografia: Mikuláš odovzdáva darčeky na ľade
Spoločná fotografia detí a Mikuláša
Fotografia: Spoločná fotografia detí a Mikuláša
Mikuláš s deťmi
Fotografia: Mikuláš s deťmi