Deň detí v septembri? A prečo nie?!

Keďže nám pandémia zmarila naplánovaný tradičný júnový Deň detí a cez leto sme mali iný program, rozhodli sme sa, že neochudobníme našich najmenších o ich sviatok a pripravíme im ho práve teraz, v septembri. Rozhodnutie vzniklo spontánne jedného krásneho slnečného rána, keď sme si uvedomili, že tých teplých slnečných dní nám už v tomto roku príliš veľa neostáva a bola by škoda nevyužiť ešte posledné z nich. Všetky mamičky boli nadšené, že sa opäť stretnú. Deti sa zase tešili, že sa po školských povinnostiach zabavia so svojimi kamarátmi.

Najskôr škola, potom zábava

Aby sme toho stihli čo najviac, hneď po škole sme s deťmi vyrazili do blízkej Starej Bystrice. Boli sme tam síce už viackrát, no toto miesto sa nám jednoducho páči, a preto sme si výlet urobili práve sem.

Najskôr sme zamierili na nám už dobre známe detské ihrisko, kde sme sa srdečne zvítali. Všetci sme boli radi, že sa po dlhšom čase opäť vidíme. Deti sa spolu hrali, šantili na preliezkach.

Adamko a Lenka na ihrisku
Adamko a Lenka na ihrisku

My – mamičky sme sa zasa rozprávali, radili si a vzájomne si vymieňali svoje skúsenosti. Veď niektoré deti len nedávno nastúpili do prvého a prípravného ročníka, takže bolo sa o čom informovať a radiť si. Ako sa učiť s prváčikom a ktoré pomôcky k tomu použiť, to je niekedy veľký kumšt a vtedy je každá rada dobrá.

Po zábave na ihrisku sme sa spoločne vybrali na krátku prechádzku po Starej Bystrici. Neobišli sme Bystrický orloj a fontánu na Námestí sv. Michala. Nie menšiu radosť mali malí oslávenci, keď si na záver dňa pochutnali na pizze priamo v reštaurácii pod orlojom. Ani sme si neuvedomili ako ten čas rýchlo prebehol, až keď sa pomaly začalo zvečerievať a nám sa bolo treba poberať domov. Nikomu sa však ešte nechcelo, lebo nám bolo spolu všetkým veľmi príjemne. Deti sa nevedeli od seba odlúčiť a my rodičia sme si mali ešte stále čo povedať. Pri rozlúčke sme si preto sľúbili, že sa zase čoskoro stretneme.

Najmenší pri orloji
Najmenší pri orloji