Zmapovali sme uplynulé obdobie

V riadku  na štvrtok 31. marca sa v našom kalendári skveli „len“ tri písmená. HČS. „Je tam toho,“ poviete si, ale za tými troma literami stáli dni príprav, písania správ, dni rekapitulácií, hodnotenia, vyúčtovania a hlavne  celkového zúčtovania. Hodnotiaca členská schôdza je totiž príležitosťou obzrieť sa za uplynulým rokom a pozhovárať sa o snoch a túžbach na ten aktuálny.

V zasadačke Slovenskej pošty sa nás o desiatej zišli tri desiatky (viac než 46 percent celkového počtu členov). Na úvod sme privítali predsedníčku organizácie Lýdiu Oravcovú, ktorá zhodnotila uplynulé obdobie. Po zvolení orgánov, dohliadajúcich na regulárny priebeh schôdze, boli členom na posúdenie predložené materiály, mapujúce uplynulé podujatia a hospodárenie ZO a tiež plán podujatí s vypracovaným rozpočtom na rok 2022.

Napriek tomu, že začiatok i koniec minulého roka ešte režíroval koronavírus, mesiace medzi tým sa nám podarilo užiť si naplno. Výbor ZO sa zapojil do grantových výziev ÚNSS, výsledkom čoho boli dve zaujímavé podujatia: séria osvetových on-line prednášok s následnou diskusiou Na slovíčko, kde sa o hosťovské kreslo delili očná lekárka MUDr. Miroslava Rudinská a fyzioterapeutka Milada Tatarková, a letná škola s názvom Dotknúť sa prírody, počas ktorej naši najmenší členovia spoznávali čaro Oravy. V letných mesiacoch sme však stihli aj odloženú Výročnú členskú schôdzu, kde sme si zvolili nových zástupcov ZO, či stretnutie členov v Possessione, kde sme si pripomenuli základnú abecedu „priestorovky“. Spomínali sme však aj na vlaňajší oneskorený Medzinárodný deň detí v Starej Bystrici, celoslovenské podujatia ako Biela pastelka či Deň bielej palice a na koncoročného Mikuláša.

Členskú základňu sme zhodnotili ako stabilizovanú, jej nárast by sme však určite privítali. S potešením sme prijali iniciatívu vytvoriť pod krídlami našej ZO-čky výtvarný krúžok pre detských členov. Správy o našich umeleckých počinoch sa pousilujeme priniesť vám čo najskôr. Ak by sme dlho mlčali, zrejme deťom z vláskov vymývame temperové farby ?