Radosť, pohoda a novinky. Také bolo naše ďalšie stretnutie

Vo štvrtok 7. júla predpoludním sme sa začali zbiehať na letnej terase v reštaurácii Possessio v Čadci, kde nás už čakala vždy usmiata predsedníčka ZO, pani Lýdia Oravcová. Čakala, pripravená osviežiť nám pamäť, pokiaľ ide o základné orientačné a sebaobslužné činnosti. Všetci už o nich síce viackrát počuli, ale sami viete, ako to niekedy dopadne – keď príde na lámanie chleba – pamäť človeku vystrúha kanadský žartík a potom je každá rada drahá.

 

Členovia ZO Čadca

Dobrá nálada vládla medzi všetkými členmi.

 

Súčasťou tohto spoločensko-osvetového podujatia bolo aj menšie legislatívne okienko, ktoré do múrov reštaurácie vytesal tajomník ZO Peter Halada. Vitráž stvoril z noviniek ako protiinflačná pomoc, zvýšenie životného minima či zmeny v príspevkoch na kompenzáciu zdravotného postihnutia, ktoré vstúpili do platnosti 1. júla. Okrem paragrafov a nariadení sa však preberali aj „úniačiny“. Neúprosne sa totiž blíži zjazd ÚNSS, načim nám zamyslieť sa nad tým, kam a ako by mala naša organizácia ďalej smerovať.

Naši najmenší členovia šantili na detskom ihrisku POSSESSIA, ale ani my – dospelí sme neostali len pri vážnostiach.

 

Deti na detskom ihrisku.

Deti sa vyšantili na detskom ihrisku.

 

Našu zábavu rozprúdila Heligonica. Áno, presne tak! Naše pozvanie veľmi ochotne prijala medzi nami obľúbená hviezda TV Šláger Dana Bartošová so svojou hudobnou skupinou, takže sme sa na krátky čas ocitli na pravej heligonkárskej show. Následné debaty pri chutnom obede už len umocnili dobrý pocit z prežitého predpoludnia. Posilnení na tele sme doladili aj plány na najbližšie dni a týždne, takže čoskoro vám prinesieme ďalšiu správu zo života ZO Čadca.

 

Hudobná skupina Heligonica

Hudobní hostia nám spríjemnili posedenie spevom a hrou na heligonke.

 

Srdečne ďakujeme mestu Turzovka, ktoré naše vydarené podujatie finančne podporilo.