Z hračiek sme už vyrástli, MDD sme slávili s levom, tigrom a tarantulou

Leto nás síce vytrvalo presviedča, že v chládku je dobre, ale v klimatizovanej izbe najlepšie, my sme mu však neuverili. S plnou poľnou podľa nášho gusta sme sa jedného júlového dňa vybrali do Liptovského Mikuláša pozrieť sa na zúbky šelmám.

 

Skupina detí pred bránou s nápisom Zoo kontakt.

Naši najmenší členovia pred Zoo kontakt

 

V sprievode fundovaných a zhovorčivých ošetrovateľov sme sa poprechádzali v ZOO Kontakt. Levy a tigre sme mali doslova na dosah – hrdo si vykračovali nad našimi hlavami a sem-tam nám venovali vznešený pohľad hodný kráľov. Svojou krásou nás očarili i veľké vtáky ako pelikán alebo emu, zdržali sme sa pri sovách, lamách a kengurách, ktoré – milé od nich – neodskočili, keď sme sa k nim nahrnuli a chceli ich pohladkať. To, že korytnačka pred nami neutiekla, vás neprekvapí, ale jej veľkosť možno áno – ide o druhý najväčší druh na svete. A predstavte si! Medvede Yogi a Bubu sa z Yellowstonského parku presťahovali do Liptovského Mikuláša. Treba povedať, že zmena im prospela ?

Farební obyvatelia Motýlej záhrady, kde sme zazreli aj vtáčiky či nebezpečnú tarantulu, sme vôbec nemuseli prehovárať, ani pozývať, sami si nám sadali na ruky, liezli po nás a čarovali pred nami svojimi krehkými krídlami. Zástupcami našich zemepisných šírok a dĺžok boli ovečky a kozičky.

 

Dve dievčatká hladkajú bielo-hnedé kozliatka.

Lenke sa najviac páčili kozliatka.

 

Ale adrenalín sme si dopriali aj v inej forme. Na Vodnej strele, retiazkovom kolotoči, okružnom vláčiku, vodných lodičkách, veľkých trampolínach či nafukovacích skákacích hradoch. Na svoje si prišli aj milovníci golfu, ktorých je v našich radoch hneď niekoľko. To bola súťaž, poviem vám! Keď sme sa vymotali zo zrkadlového labyrintu, vplietli sme sa priamo do predstavenia sokoliarov. Dravce lietali v našej tesnej blízkosti, bez pardonu pristávali priamo na nás alebo na našich veciach. Ako doma ?

 

Fotografia z predstavenia sokoliarov.

Naši členovia sa mohli dotknúť dravých vtákov.

 

Na spiatočnej ceste sme už spoločenské hry vytiahnuť ani nestihli, len sme rozprávali a rozprávali. Výlet do ZOO Kontakt chcel od nás veľa odvahy, ale rozhodne to stálo za to. Vrelo odporúčame!