Vraj 4. január bez ÚNSS! Nedajte sa vysmiať!

Štvrtý január nikoho v ÚNSS nenecháva chladným. Nehovorím, že všetci zhľadúvame v šatníku čosi bodkované, aby sme okoliu pripomenuli Svetový deň Braillovho písma, ale na počin sotva 16-ročného chlapca z parížskeho ústavu pre nevidiacich sa zabudnúť nedá.

Spolu s kamošmi totiž vyhlásil v škole súťaž. Vraj kto príde s najlepším návrhom na zjednodušenie dovtedy používaného 12-bodového systému Charlesa Barbiera de la Serre, ten… Historické pramene v tomto bode, žiaľ, vyschli. Nevedno, čo chalani víťazovi nasľubovali, s určitosťou ale možno povedať, že nesmrteľnosť nie ?

 

Členovia ZO Čadca sledujú kultúrny program.

 

Štvrtého januára sme sa aj my – členovia ZO Čadca – ponáhľali do únie na prvé tohtoročné stretnutie netušiac, že trošku cúvneme v čase a ponoríme sa priamo do tajomstva Vianoc. Čo presne to znamená?

Ste zvedaví, čo? ? Máte to mať! Privítanie podpredsedníčky Evky Gregušovej, prianie všetkého dobrého v novom roku, pevného zdravia, Božieho požehnania a pokoja a chutné pohostenie z kuchyne rodiny Kubalíkovcov, ktoré naši malí betlehemci vyzdobili krásnymi básňami, veršami a koledami.

 

Hudobné vystúpenie najmenších členov spolu s rodičmi.

 

Najväčšmi sa však predsa len vynímala Tichá noc, svätá noc, ktorou nás zaviedli priamo do jasličiek a oznámili radostnú zvesť.

Po bohatom duchovnom občerstvení sme sa Rozbehli do vlastných spomienok – kalórie, aj tie duchovné, treba predsa poriadne spáliť ?

Na záver Evka Gregušová malým betlehemcom za kultúrny program poďakovala a vyslovila želanie, aby sme sa všetci o rok stretli zas. Ale prehlasovali sme ju. Určite to bude oveľa, oveľa skôr!