Výlet plný prekvapení

A už je tu jar! Príroda sa opäť prebúdza zo zimného spánku a potešuje. Cítime teplé slnečné lúče, ktoré nás pomaly zohrievajú, a my s radosťou vnímame tú zmenu navôkol.

„Musíme to zažiť zblízka!“ povedali sme si a spolu s deťmi sme sa vybrali to tam vonku preskúmať.

Naše kroky a zvedavé túžby nás v sobotu 29. apríla viedli obzrieť si záhadnú „Čarovnú lúku“ v Oščadnici, o ktorej sa veľa hovorí. Ide o novodobý projekt, ktorý potešuje zmysly v romantickom prostredí nádherných kvetov. Ó áno, niektorí zbadali 3 púpavy uprostred tohto veľkolepého diela. Ostatní skonštatovali, že sme sa trošku unáhlili a prišli skôr, ako bolo treba.

 

Členovia počas turistickej prechádzky po zbojníckom chodníku

 

Za kopčekom čakal drevený Jánošík – súčasť nového náučného chodníka „Po zbojníckých stopách“. No tentokrát zostal smutný, lebo tesne pred cieľom nás lejak otočil. Aj dáždniky a pršiplášte tak dostali svoj priestor.

Chtiac-nechtiac sme zakotvili v reštaurácii Trojička.  Tam sme sa vysušili, zohriali, občerstvili a ako to my ženy máme rady – spoločne rozobrali naše životné skúsenosti. Detičky zas mali možnosť využiť miestny detský kútik.

Slnko sa na nás opäť usmialo, a tak povzbudení ideme za novým dobrodružstvom. Pri rieke Kysuca sme objavili sochu Devy, ktorá je súčasťou povesti Jána Podmanického.

Deti stoja pri soche Devy.

Najmladší členovia pri soche Deva Kysuca

 

Po ceste plnej slimákov sme prišli k bunkru, ktorý sa zachoval z čias 2. svetovej vojny. Poučení tragickou históriou, ktorá bola aj na našom území, ukončila sa naša vydarená výprava.

Už teraz sa tešíme na ďalšie nové zážitky a prekvapenia!

 

Miroslava Kubalíková