Prišiel k nám svätý Mikuláš

V kalendári sa už konečne priblížil deťmi dlho očakávaný deň – Sviatok svätého Mikuláša. Všetky dobré deti totiž dostanú darčeky a on pre ne vyprosí hojné duchovné dary. Takúto povesť má tento biskup pre svoj spravodlivý  život. V ňom nás učil, že majú byť ako on – pokorné a poslušné, vnímavé k druhým a vždy ochotné pomáhať. Pevne veríme a dúfame, že ak takýmito ešte naši malí uniáci nie sú, prinajmenšom sa určite snažia.

Všetkých potešilo, že na Mikuláša nemuseli až tak dlho čakať. Mikuláš sa poponáhľal a zavítal medzi malých nedočkavcov o čosi skôr. Už 4. decembra pricestoval do MM arény v Krásne nad Kysucou. Chápeme, že to mohlo byť v predstihu, veď použil miesto saní netradičný „dopravný prostriedok“ – rýchle korčule. Aby za ním deti z čadčianskej Zočky stačili, museli sa mu v tomto pripodobniť a spoločne tak brázdiť ľadovú plochu. Nechýbal ani vytúžený balíček sladkostí. Deti ho nezískali len tak zadarmo. Nie, nie… museli pekne Mikulášovi ukázať, že vedia o ňom zarecitovať a zaspievať. Podarilo sa? Ale áno!

 

Na fotke je sv. Mikuláš a Adam s mamou.

Mikuláš skúša Adamka, či nezabudol o ňom básničku.

 

No to nebolo všetko, čakalo ich ešte jedno veľké prekvapenie. Mikuláš sa rozhodol, že im trochu ušetrí nohy a povozí ich na gumenom matraci. To bolo radosti a veselosti! No potom sa už musel rozlúčiť, veď naň čakali plné zástupy. Pri rozlúčke spokojným malým zočkárom daroval diplom s fotografiou, aby nezabudli na tento pekný deň. Tí si na záver ešte pochutnali na dobrom občerstvení a vybláznili sa v detskom svete.

 

Mikuláš ťahá po ľadovej ploche matrac, na ktorom sedia traja malí zočkári.

“Plnou parou vpred!”
Mikuláš vie, ako deti zabaviť.

 

Ďakujeme MM Aréne a všetkým, ktorí nám pomohli stráviť tento príjemný deň a, samozrejme,  Mikulášovi. 🙂